Wie ben ik en wat kan je van mij verwachten?

Hieronder vind je informatie over wie ik ben en ook leg ik in het kort mijn werkwijze uit. Mochten er vragen zijn, mag je altijd contact met mij opnemen. Dit kan telefonisch of via de email. Ik probeer altijd binnen 24 uur antwoord te geven op jouw vraag.

Wie ben ik?

Mijn naam is Lilian Hartenberg en ik ben 38 jaar oud. Ik ben woonachtig in het mooie Ermelo, samen met mijn man Barry en onze zoon Stijn.

In 2020 heb ik besloten het roer om te gooien. Na 13 jaar werkzaam te zijn geweest bij de politie heb ik mijn ontslag ingediend. Vervolgens ben ik in 2022 begonnen met een opleiding voor kraamverzorgende. Een spannende keuze waar ik tot op de dag van vandaag geen spijt van heb gehad.

Hoe werk ik?

Aanmelding: Zodra ik de aanmelding ontvangen heb, zal ik zo snel mogelijk contact opnemen. Dit gebeurt telefonisch of via de mail. Mocht ik een mail sturen krijg je bericht van MyCocoon. Het kan zijn dat deze mail in je spam terecht komt dus houdt dit goed in de gaten. Nadat de aanmelding definitief is, kom ik tussen de 30-35 weken van de zwangerschap langs voor een intake gesprek.

Intake gesprek: In dit gesprek maken wij kennis en spreken wij de zorg door. Bijzonderheden met betrekking tot de bevalling worden bespreekbaar gemaakt. Eventuele wensen kunnen worden doorgegeven. Ook worden de zorguren vastgesteld aan de hand van het LIP.

Zorguren: Het aantal zorguren wordt met behulp van het Landelijk Indicatie Protocol (LIP) vastgesteld. Iedere vrouw heeft wettelijk recht op minimaal 24 uur kraamzorg. Geef je borstvoeding dan ontvang je maximaal 49 uur kraamzorg en bij flesvoeding is dat 45 uur. Deze uren worden verdeeld over 8 dagen.
In sommige gevallen is er extra kraamzorg nodig door complicaties. In dat geval kan de verloskundige een 9de en 10de dag indiceren. Houd er rekening mee dat bij een eventuele ziekenhuisopname vaak zorg uren in mindering worden gebracht. Bekijk ook goed de voorwaarden van je zorgverzekeraar. Bij alle zorgverzekeraars geldt een landelijke wettelijke eigen bijdrage van €5.10 per uur. Afhankelijk van je pakket vergoeden sommige zorgverzekeraars deze eigen bijdrage.

Bevallen: Steeds meer mensen kiezen voor een thuisbevalling. Tijdens een thuisbevalling  zal ik de verloskundige assisteren. Ook ben ik een ondersteunende factor voor de ouders tijdens een bevalling. Tijdens de bevalling zal de verloskundige aangeven wanneer mijn komst gewenst is. Na de bevalling gaat de verloskundige uiteindelijk naar huis. Ik zal blijven tot de eerste zorg is afgerond en ik met een gerust hart weg kan gaan.
Beval je liever in het geboortehuis of moet je om medische redenen bevallen in het ziekenhuis dan hebben wij na de bevalling contact. Tegen de tijd dat jullie thuis zijn, zal ik aanwezig zijn voor de opstart van jullie zorg. Ik ben 24/7 bereikbaar op 06-19030772.

Wat kan je van mij verwachten tijdens de kraamweek:

  • Dagelijkse controles bij moeder en baby
  • Voorlichting en instructie geven over de verzorging van moeder en baby
  • Observeren, signaleren en rapporteren
  • Begeleiding bij borst- en flesvoeding
  • Emotionele ondersteuning
  • Uitvoeren van licht huishoudelijke taken
  • Bieden van zorg op maat
  • Betrokken en toegankelijke kraamzorg
  • Uiteraard worden de partner, broertjes en zusjes niet vergeten in de kraamweek.

Ik doe mijn uiterste best om jullie als gezin een fantastische kraamweek te bezorgen.
Dit alles wordt uitgevoerd met een gezonde dosis humor, gezelligheid en vooral veel liefde.

Gelijktijdige kraambedden: Ik probeer mijn zorgen zo goed mogelijk te plannen met voldoende ruimte tussen de zorgen door. Baby’s trekken zich echter niets aan van mijn mooie volgeplande agenda en komen wanneer zij er klaar voor zijn, waardoor het kan gebeuren dat gezinnen tegelijk bevallen. Hierdoor kan ik dus niet altijd de afgesproken uren leveren. In dat geval heb ik de keus om te gaan dubbelen. Dit betekent dat ik mijn uren ga verspreiden over meerdere gezinnen per dag. Ik kan er ook voor kiezen dat een collega de zorg overneemt, dit gaat uiteraard in overleg.

Foto’s: In overleg met de ouders probeer ik tijdens de kraamweek een aantal foto´s te maken van deze bijzondere week. Een kraamweek bestaat vaak uit zoveel bijzondere momenten. Ik vind het erg leuk om deze op een mooie manier vast te leggen, zodat jullie een speciale herinnering hebben aan de kraamweek. Ik maak gebruik van social media. Foto’s worden nooit zonder toestemming geplaatst op één van mijn accounts of website. Tevens vraag ik de ouders vooraf bij publicatie een AVG formulier te ondertekenen. Zo kunnen er nooit onduidelijkheden bestaan over het eventueel gebruik van de foto’s.

Kraamzorg met een gezonde dosis humor, gezelligheid en liefde. Dat is wie ik ben!